Kundak | Konular | Kitaplar

Ay'da 400 Dönüm Arsa Türklerin Olmuş


İnsanoğlunun dünyadaki doğal kaynaklar tükendikçe yeni dünya arayışı devam ederken,bunu fırsata çeviren uyanıklarda henüz keşfedilmeye çalışılan ve hayat ve yaşam olup olmadığı hakkında bilimsel çalışmaların devam ettiği uzayda arsa satmaya başladılar..Hadi canım demeyin kim kanar bunlara demeyin.. kananlar hatta almak için paralarını verenler çokmuş..
Uzayda İlk olarak ay'dan arsa satılmaya başlandı..Dünyaca ünlü isimlerinde içlerinde olduğu aydan arsa alanlarında içinde türklerde var.. Şaka gibi ama değil , Türkiye'de 100'ün üzerinde kişi "Ay"dan arsa satın aldı hem de tapulu.Arsa alımlarının bu haberden sonra da artacağı kesin.Her biri 4 dönümlük tapulu satılan araziler hesaplandığında Türklerin şu an Ay'da 400 dönümden fazla arazisi var.

Ay'dan arsa alımı ile ilgili olarak Türkiye'ye her ay 100 adet satış kontenjanı ayrılıyor.Fiyatlar ise sudan ucuz,Ay'da 4 dönüm arazi sahibi olmanın bedeli sadece 99 lira..

Ay'dan arsayı kimden ve nasıl alacağız? Mülkiyet hakları nelerdir? Kimlerle komşu olacağız? Sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberin devamını aşağıda okuyabilirsiniz.

Türkiye'nin ilk kişiye özel uluslararası hediye markası olan Out of Turkey Gifts tarafından satışa sunulan bu arsaları, insanlar sevdiklerine hediye amaçlı alıyor.

Ay'da 4 dönümlük arsa sahibi olmanın bedeli 99 lira olurken, Türkiye için her ay 100 adet satış kontenjanı ayrılıyor.

Satın alma ile birlikte, satın alan kişinin adı soyadı ve 4 dönümlük Ay'daki arsanın koordinatlarının yazılı olduğu arsanın tapusu, arsanın aydaki konumunu işaretli olarak gösteren ''ay haritası'', ayrıca ileride o araziden çıkabilecek değerli maden ve mineral haklarına sahip olduğunun bir belgesi gönderiliyor. Ürünün en büyük farklılığı ise geceleri her kafanı kaldırdığınızda, yukarıda yalnızca sizin sahip olduğunuz bir şey görüyor olma hissi yaşatması.

Komşular kimler?

Ay'dan arsa alan ünlüler arasında Paris Hilton, Jennifer Lopez, Sharon Stone, Tom Cruise, Kim Bassinger ve 2 sene önce 5 milyon dolarlık aydan arsa alan ünlü Rus milyarder Roman Abramovich de bulunuyor. Eski ABD başkanlarından George Bush da Ay'dan arsa alan kişiler arasında yer alıyor. Şu ana kadar dünyanın 172 ülkesinde 2.5 milyondan fazla kişi Ay'dan arsa satın aldı.

Ürünün yaratıcısı olan uluslararası İngiliz şirketi Moon Estates'in Türkiye satış haklarını alan Out of Turkey Gifts'in sahibi Fırat Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının insanların ömür boyu unutamayacakları hediyeleri tüm dünyada araştırıp Türkiye'ye sunmak olduğunu belirtti.

Ürünün Türkiye'de satışına bir kaç ay önce başladıklarını ifade eden Kurtoğlu, genelde bu ürünü insanların birbirlerine hediye amaçlı aldıklarını belirtti.

İngiltere'de öğrencilik yaptığı yıllarda bu ürünle tanıştığını ve satın aldığın, çevresinden aldığı olumlu tepkiler üzerine daha sonra ürünün Türkiye'de satışına karar verdiğini anlatan Kurtoğlu, böylece İngiltere'de bu işi yapan ana firma olan Moon Estates ile ürünün Türkiye distribütörlüğü için anlaştığını kaydetti.

Kurtoğlu, ''İnsanlar özel günlerde, yıl dönümlerinde, sevgililer gününde, doğum günlerinde hediye bulmakta zorlanıyor. Hem farklı hediyeler bulmak hem de unutulmaz olmak istiyorlar. İşte bizim yaptığımız da tam olarak bu. Sevdiği birine bu hediyeyi alan bir insanın ömür boyu unutulmayacağını garanti edebilirim'' dedi.

Ay'dan arsa alma hikayesinin nasıl başladığına ilişkin olarak da Kurtoğlu, şunları kaydetti:

''Amerikalı bir avukat olan Dennis Hope bunu başlattı. Hope, Birleşmiş Milletler Uzay Antlaşması'nda yasalardaki bir boşluğu değerlendiriyor. Yasada 'Hiçbir gezegen bir ülkenin hakimiyetinde olamaz' diyor. Ürünün yaratıcısı olan Avukat, 'ülkelere göre bir kısıtlama var ama bireyleri engelleyen herhangi bir madde yok' diyerek Ay'ı ve gezegenleri tescil ettirmek istediğini belirten bir yazı ile Birleşmiş Milletler'e başvuruyor. Uzayla ilgili çalışmalar yapan ülkelere de aynı yazının örneğini yolluyor. Herhangi bir cevap alamayınca hukuki süreç işlemeye başlıyor. Bu sürenin sonunda Hope, ayı kendi üzerine tescil ettiriyor ve sonra da 4 milyon parsele bölerek ayrı ayrı satışa çıkarıyor.''

Türkiye'de satışa başlayalı henüz çok yeni olmasına rağmen şu ana kadar Türkiye'de 100'den fazla kişinin Ay'dan arsa satın aldığını belirten Kurtoğlu, ''Ürünleri görenler şaşırıyor ve hoşlarına gidiyor. Bunu yakınlarına hoş bir sürpriz yapmak için alıyorlar. Buradaki arsalar uluslararası ölçü birimiyle ''1 acre'' yani 4 dönüm olarak satılıyor. 4 dönümün fiyatı da 99 lira'' dedi.

Şu ana kadar dünyanın 172 ülkesinde 2.5 milyondan fazla kişi Ay'dan arsa satın aldı.

Yakında başka uyanıklar da çıkıp marsı jüpiteri tapusuna alıp satmaya başlarsa şaşırmayın..


4 yorum

aydan arsa alanlar

ay dan arsa alanlar da hiç mi akıl yok arkadaş paranızı çöpe atmayın boşuna

Bu avukat kısmı hikaye ..koskoca nasa amerika falan yedirirmi uzayı başkasına..yakında amerikanın tapusunda dır demezlerse iyi..bir kukla bulmuşlar onun altında milleti dolandırıyorlar

24.07.2012 - Ziyaretçi

ay satılıyor mu

Yok artık daha da neler
Tüm gezegenler satılıktır eminim çok güldüm yaaa :)))

24.07.2012 - Ziyaretçi

Neden türklere 100 dönüm

NEden türklere 100 dönüm ..israil amerika rusya falan kaç dönüm alabiliyormuş

24.07.2012 - Ziyaretçi

ayı kim astıyo, kime

ayı kim astıyo, kime veriyolar ücretini merak ettim doğrusu :))

14.10.2012 - Ziyaretçiyim