Kundak | Konular | Kitaplar

çipli ehliyet online başvuru

Çipli Ehliyet Fiyatları


Türkiye artık çipli döneme giriyor..2013 yılı ile birlikte birçok e-işlem alanı gelirken,kimliklerimiz,plakalarımız,pasaport ve ehliyetlerimizde çipli oluyor..

çipli sürücü belgelerinin 2013 yılının haziran ayında dağıtılması bekleniyor..başvurular online olarak yapılacak ve sadece yeni ehliyet alacak olanlar emniyete gidecek parmak izi vermeye..

Çipli Ehliyet Başvurusu

Çipli kimliklerle beraber 2013 yılı sonuna kadar dağıtılması planlanan çipli ehliyet için çalışmalar başladı..çipli kimliklerin yazılımı ve basılması için alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere..1 Haziran’da dağıtılmaya başlayacak çipli pasaportların yazılım programını hazırlayan bilişim uzmanı polisler, çipli ehliyetlerin de yazılımını gerçekleştirecek. E-pasaportlarda olduğu gibi ehliyetler de ‘online’ başvurular ile dağıtılacak. Sadece yeni ehliyet alacak sürücüler parmak izi vermek için emniyete gidecek.

Çipli Ehliyet Ne Zaman Verilecek


Akıllı çipli kimlik kartları,çipli pasaport ,çipli plaka derken şimdide çipli ehliyet çıkıyor.. Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek.
Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı'na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak.