Kundak | Konular | Kitaplar

LYS Sınav Sonuçları 2012


Üniversite adayı binlerce gencin hedeflerine hayallerine ulaşabilmek için ter döktüğü lys sınav sonuçları açıklandı.. Üniversite adaylarının merakla beklediği, 16-17 ve 23-24 Haziran'da yapılan 2012-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. LYS sınav sonuçları bugün belli olduktan sonra osym sitesi kilitlendi.. 16 haziran 2012 lys sınav sonuçları , 17 haziran lys sınav sonuçları - 23 haziran lys sınav sonuçları , 24 haziran lys sınav sonuçları bugün itibari ile açıklanmıştır.

Puan türklerine göre LYS'de en başarılı ve en az başarılı iller sıralamasında ilk üçte sürekli yer alan iller Bartın ve Kilis oldu. Öte yandan Sinop, Karabük, Eskişehir de listenin üst sıralarında yer aldı.

2012 lys sınav sonuçları için tıklayın

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte ösym sınav sonuçları açıklayacak diye beklenirken bugün itibari ile 2012 lys sınav sonuçları açıklandı. Geçen haftadan bu yana cuma günü açıklanacağına dair resmi olmayan haberler internet üzerinde dolaşmaktaydı ve 2012 lys sınav sonuçları açıklandı.

2012 LYS sınav sonularına buradan ulaşabilirsiniz
< a href="https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1243" >2012 lys sınav sonuçları için tıklayın
Adaylar sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. ÖSYM, Sınav Sonuç Belgesi’nin ise basılmayacağını ve sonuçların adayların adreslerine gönderilmeyeceğini duyurdu. İlgili kurum, ayrıca sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilerin ekte verildiğini kaydetti.

ÖSYM 2013 LYS lisanslı yerleştirme sınavı ,2013 lys sınav sonuçları ve daha fazla bilgi için tıklayın